Tisdagens middag var en inspiration från Detoxinista och hennes recept på lentil, kale & quinoa stew. Det blev en toppenmiddag! I vanliga fall brukar jag ha mängder med morötter hemma men just igår hittade jag bara 1 1/2 i kylen så jag la till 2 palsternackor istället. Jag hade varken grönkål eller spenat hemma så de gröna inslagen uteblev oxå. Vad gäller ingefära så ersatte jag den torkade i receptet med färskriven ingefära. Man behöver inte göra precis som det står 😉
https://detoxinista.com/lentil-kale-quinoa-stew-vegan/
- 1 msk kokosolja
- 1 gul lök
- 3 morötter
- 3 selleristjälkar
- 4 klyftor finhackad vitlök
- 1 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 malen ingefära
- 1/2 tsk gurkmeja
- 2 tsk salt + mer till avsmakning
- 2.5 dl röda linser
- 1.25 dl quinoa (jag använde den röda för den blir inte lika mosig som vit)
- 12 dl vattten
- 1 förpackning krossade tomater
- 5 dl hackad grönkål
Fräs selleri, morötter och lök i oljan i ca 7-8 minuter. Lägg i ingefära och vitlök. Fräs en minut till. Lägg allt utom grönkålen och låt koka tills linser och quinoa är mjuka. Röd/svart quinoa tar längre tid än vit. Tillsätt grönkålen när allt är mjukt och koka den mjuk. Smaka av med salt.
Njut!
Det här var jättegott, tack för receptet!
Tack. Jag önskar att jag kommit på det själv med det är kopierat från sidan jag länkade till. Riktigt gott är det!