Italienska köttbullar

on

img_20180412_110635761497291.jpg

Ja, inte vet jag om dom är så italienska men dom är inte som mamma scans köttbullar 😀

Jag  fullkomligt älskar Anammas formbara färs för den ger mig möjlighet att laga vissa saker som jag saknat senaste åren. Som den här typen av k*ttbullar.

Gör så här:

Koka först ihop en god tomatsås. Om man inte orkar fungerar en burk av Barillas classico bra tillsammans med 1 förpackning krossade tomare och lite extra kryddor.

En god tomatsås får man genom att fräsa lök i lite olja, sedan fräsa med vitlök och tomatpuré och därefter ha i 2 förpackningar krossade tomater och 1 msk buljongpulver, en nya chili och en massa torkad oregano. Låt koka i 30 minuter.

Bullarna: 8 stycken stora – 2 per person
Sätt ugnen på 200 grader

400 g anammas formbara färs – tinas
100 g urkärnade oliver (jag hade gröna hemma) som hackas i små bitar
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt

Forma 8 st stora bullar som sätts i en lätt smörad ugnsform

Ställ in i 10 minuter.
Lägg sedan bullarna i tomatsåsen och låt koka 10 minuter.

Ät!

Om man inte äter vegetarisk kan jag tänka mig att riven parmesan blir gott i bullarna. Det brukade jag ha när jag åt kött 🙂

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Egil skriver:

    Ser ut som mina Mexikanska köttbullar! Ungefär samma recept men hackad chili och vitlök i bullarna för sting! (Ja, köttfärs dårå.)…och naturligtvis spiskummin om jag kommer ihåg det!
    Serveras med spagetti.

    1. Maria65a skriver:

      Låter jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s