Mangosalsa

on

img_20180604_110236151061415.png

Jag är ingen större fan av mango fast i Thailand gillar jag det och det kanske beror på sorten? Den gula honungsmangon (från både Thailand och Pakistan) har inte alls samma starka terpentinsmak men är lite mosigare och blir snabbt mjuk. Köpte två stycken förra veckan och en blev salsa vars sista rester åkte med i lunchburken.

Till salsa behöver man inget recept – man tar det man tycker om och jag gillar: mango eller melon, en god löksort tex röd eller extra söta vita, tomater, paprika, gurka (ta bort mitten av gurkan), vitlök (denna innehåll inte det eftersom WoW inte tål det) koriander (frivilligt), chili, något syrligt som äppelcidervinärger eller pressad lime/citron, salt, peppar och lite olivolja.

Allt hackas i småbitar, blandas ihop och sedan smakar man av så att det blir som man önskar. Låt gärna stå ett tag innan serveringen.

Jag gjorde denna för fem dagar sedan och den har stått i tättslutande burk och smakade fortfarande bra.

2 kommentarer Lägg till din

  1. pysbloggen skriver:

    Gjorde mangosalsa igår, tyvärr inte på de goda ”riktiga ”

    1. Maria65a skriver:

      Man tager vad man haver ibland och många gillar den vanliga mangon

Lämna en kommentar