Krämig potatissallad

Då var det dax att knåda lite grönkål igen!

2 rejäla portioner
Ingredienser:
300g fast potatis – kokas med skal
100g grönkål
1 rödlök
3-4 stjälkar selleri – skiva fint
1 förpackning kikärtor – skölj och låt rinna av
100g små plommontomater i två delar
saften från en citron
salt
rejält med dill – jag använde fryst
1 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
1 tsk lönnsirap
2 mogna små avokados
salt och peppar att smaka av med

Låt den kokta potatisen kallba så blir den lättare att skära i kuber.
klipp bort den hårda bladnerven på grönkålen och strimla sedan den tunt. Lägg i en skål. pressa citronen över, ha i en nypa salt och knåda in det i grönkålen. Knåda kålen mjuk
Blanda i kikärtor, dill, selleri, fint skivad lök och de delade tonaterna.
Blanda ihop senap, paprikapuler och lönnsirap. den senare behövs för att dämpa lite av syran från citronen. Häll i en msk vatten så det blir en flytande pasta. Rör ner i skålen med det andra. Rör om väl. Jag använde starkt paprikapulver så det blev lite drag i det hela…
Dela avokadosarna och mosa fruktköttet. Blanda ner i salladen. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Är smaken för vass – ha i lite mer lönnsirap.

Ät!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s