Krämigt blomkålsris

on

img_20180702_163928111954523.jpg

Igår på jobbet blev jag så där galet sugen på blomkålsris vilket passade perfekt med tanke på att det låg två små blomkålshuvuden i kylen.

Krämigheten gjorde jag av kokosmjölk som mixades med cashewnötter. Vad blir inte gott av den blandningen? Man undrar…

 

Blomkål – riv till ris. Jag använde rivskivan i matberedaren och fick säkert en 8-10 dl ”ris”
2 dl cashewnötter
1 förpackning kokosmjölk
1/2 dl b-jäst
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 dl frysta ärtor
stekt svamp(valfria tillbehör)

Mixa cashewnötter men kokosmjölk, vitlök och kryddor till en slät blandning.
Fräs blomkålen i olivoljan tills den mjuknat. Lägg i ärtorna och låt dom bli varma och den stekta svampen (om man använder svamp), rör om och häll i blandningen från mixern. Värm upp under omrörning. Servera!

Lätt som en plätt och jättegott!

Blev tre portioner av detta och då åt jag en rejäl en igår…

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. MiesLiv skriver:

    Lätt som en plätt och gott är en bra kombo! 🙂
    Å nu blev jag också sugen på blomkål.

    1. Maria65a skriver:

      Vi är helt normala va som har blomkålscravings? 😀

      1. MiesLiv skriver:

        Hahahaha… japp, helt normala! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s