Sparris med quinoa

img_20180422_1006501364417954.jpg

Jag älskar sparris men avskyr dom hårda nedre delarna av stjälken som kan förstöra vilken sparrismåltid som helst men jag ogillar oxå att slänga mat. Ogillar i högsta grad att slänga den bit som blir över när man ”snäppat” av sparrisen. Idag så tog jag alla de bitarna och körde mjuka i mikron och mixade sedan till en sås som blandades med vattnet som quinoan skulle kokas i. Mer smak på quinoa och ingen slängd mat! Win-win!

img_20180422_091913599561626.jpgimg_20180422_0920161929138278.jpgimg_20180422_092329626620155.jpgimg_20180422_093128780355965.jpgimg_20180422_0930212137828562.jpg

Sparrisen fick lite olivolja och flingsalt på innan jag körde den i ugnen medan quinoan kokade.

Jag ”poppar” alltid torr quinoa för att slippa skölja för att få bort bitterämnena i fröna. Hög värme och stenkoll medan man rör om tills det börjar lukta nötaktigt, då hälls vattnet på.

Blandade lite frysta ärtoroch finskuren salladslök i den varma färdiga quionan.

Så nu har jag lunch till idag och två matlådor till veckan. Perfekt!

Annonser

4 kommentarer Lägg till

  1. WoW skriver:

    Quinoa är bökigt, fastnar i tänderna. Jag köper alltid fryst sparris så slipper man det hårda.

    1. Maria65a skriver:

      den frysta, korta, som man köper är jättebra. Frysta grönsaker är underskattade! Jag tycker att sparris fastnar mer än quinoa 😀

      1. WoW skriver:

        En sticky combination med andra ord.
        Jag lyckas aldrig med färsk sparris. Det blir en plåga att äta 😟

        1. Maria65a skriver:

          Dom blir godast stekta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s