Cashewnötspasta

Klart man vill ha krämig pasta fast man inte äter mejeriprodukter!

Den här är snabb (om man har en bra blender, annars får man blötlägga cashew dagen innan) och kan smaksättas i det oändliga. Idag valde jag vitlök som bas.

2 dl cashewnötter (har man en bra blender behövs dom inte blötläggas, har man en mindre kraftig – så blötlägg över natten)
2 gula lökar
4 stora klyftor vitlök
1 msk buljongpulver
1/2 dl Bjäst
1 msk pressad citron

Hacka lök och vitlök och lägg i en kastrull, täck precis med vatten, lägg i 1 msk buljongpulver. Koka löken mjuk.

Mixa nötterna till pulver (ta bort vattnet om de legat i blöt), ha i Bjäst, pressad citron, den kokta löken och buljongen. Mixa slätt. Ha i mer vatten om det blir toktjockt, det ska vara som en något tjockare sås men det tjocknar när det blir varmt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i mixerbehållaren.
Koka pasta.
Önskas tillbehör? Jag kokade broccoli och skivade soltorkade tomater och lite svarta oliver.

Häll av pasta vattnet, häll på såsen. Värm upp snabbt. Ät genast med något tillbehör eller bara som det är.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s