Grön sallad inte grönsallat  😉

Bilden togs innan jag blandade ner dressingen eftersom det ser så kladdigt ut efteråt 

Blötlägg mandlar kvällen innan

1 portion – låt gärna stå i rumstemperatur i nga timmar innan du äter

1 gurka. Svarvas eller skalas I långa strimlor med grönsaksskalare
5 blad svårt eller grönkål – ta bort nerven, strimla fint och knåda med lite salt och saften av en halv citron innan den blandas med det övriga
10 hackade över natten blötlagda mandlar (går lättare att hacka dom blöta och dom känns mer lättsmälta)
5 soltorkade tomater i strimlor
2 strimlade salladslökar

Dressing:
1 msk tahini
1/2 avokado
1 msk äppelcidervinäger
Salt
1/2 dl vatten

Blanda salladen med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Godast efter några timmar i rumstemperatur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s