Sellersisalt… 

on

”Det går lika bra med selleri” 😉

Det vanliga sellerisaltet som man kan köpa är ett välsmakande brunt salt som innehåller selleri och salt men eftersom jag testar (som utmaning) att klara mig utan salt (och socker och olja)  i 30 dagar så testade jag att göra eget ”salt” av stjälkselleri eftersom den har ett naturligt ”högt” saltinnehåll.

En helt knippe med selleri blev några små torkade smulor efter 12 timmar på ca 43 grader i ugnen. Smulorna lades i mixern tillsammans med lika stor mängd B-jäst och mixades slätt. Jättegott. Nästan så man kan slicka i sig det direkt från burken 😀

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s