Svarvade grönsaker med paprikasås

on

Idag skulle jag egentligen lagat morötter med currysås till lunch men efter en titt i kylen bestämde jag mig för att rödkålen, paprikan och gulbetan behövde ätas först. Jag ogillar att slänga mat.

Basen:
strimlad rödkål
1 gulbeta
purjolök
små blomkålsbuketter

Sås:
1 dl blötlagda cashewnötter
1 röd paprika
1 chilifrukt
6 st små dadlar
2 msk bjäst
vatten (så att det blir en mycket tjock sås)
salt efter smak

Topping:
pumpakärnor

Blanda grönsakerna med såsen, låt stå (helst några timmar så blir det godare) ett tag så att smakerna gifter ihop sig och grönsakerna mjuknar lite. Det är nästan godast om det stått på köksbänken ett halvt dygn! Om du förvarar rester i kylen så låt dom bli rumstempererade innan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s