Blomkålsris med ärtor 

Det blev över ett halvt huvud av blomkålen igår efter lunchen så det blev basen till dagens lunch

2 personer:
1/2 stort blomkålshuvud  
1 dl mandel eller solroskärnor (vilken man tål)
1 stor morot

2 dl tinade gröna ärtor

sås:
3 msk shoyu eller tamari
2 msk agavesirap
1/2 msk äppelcidervinärger
saften från en pressad citron
1/2 msk olivolja
chiliflakes (om man gillar chili)

Mixa blomkålsbuketterna i matberedare med morot och mandel tills dom fått samma storlek som riskorn.
Lägg i en skål. Lägg i ärtorna.
På bilden har jag hällt såsen över och blandat vilket ger anrättningen en aningen brunare färg, den går även att hällas över vid servering men jag tycker det är godare om det får dra en stund.

Smaka av och salta mer om det behövs.

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. WoW skriver:

    Lite fusk här eftersom ärtorna med stor sannolikhet är förvällda innan frysning 😜
    Men vem blir glad av att vara rabiat, så lite fusk med kaffe och ärtor måste ju duga 👍🏼

    1. Maria skriver:

      Jag måste nog odla själv om jag ska få oförvällda ärtor 😁

      1. WoW skriver:

        Precis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s