Gröt av havrekross

wp-image-1848068080jpg.jpg

wp-image-1095233428jpg

Jag försöker äta frukost, egentligen vet jag inte varför eftersom jag föredrar att hoppa över frukosten och äta ett extra mål mat på kvällen istället men ibland får jag ryck. Som förra helgen då jag ville göra gröt av havrekross i min slowcooker (har man ingen sådan kan man följa recept på påsen) och göra mycket för att frysa in så slipper jag göra gröt resten av månaden om nu suget faller på…

I mitt decilitermått står även cups så jag använder det eftersom måtten är amerikanska från grunden. Kokar du i vanlig gryta – följ anvisning på paketet

Smörj slow cookern med lite kokosfett i bottern och på sidorna
4 amerikanska koppar (cup) vatten
2 cups havrekross
4 cups växtmjölk (jag körde kokos/mandel
2 mosade bananer – jag skivade denna gång men vanligtvis så mosar jag. Fick röra om lite extra när dom mjuknat ist
100 gram klippta torkade aprikoser
1 kanelstång
1/2 tsk salt
Andra smakalternativ kan vara: vaniljstång, kardemumma, russin eller vad du gillar

Häll allt i slow cookern och sätt på ”låg”. För mig tog det ca 5,5 timmar innan det var klart så det hade nog bränts fast om jag kört det över natten så jag är glad att jag inte gjorde det. Gör det en helg istället!

Frys ner allt i portionsförpackningar, ta upp kvällen innan och låt tina i kylen och värm i mikron på morgonen. Jättegott med lite blåbär i och en skvätt västmjölk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s