Matig potatissallad

on

Helt plantbaserad mat behöver inte skilja sig så mycket från ”vanlig” mat. I fredag blev jag tex grymt sugen på en matig potatissallad. Det enklaste vore att göra en vinägrettbaserad men jag var ute efter den krämiga varianten och lite rejäl.

Ingredienser

8 stora potatisar, kokas med skal och skalas sedan och skärs i bitar
3 skalade morötter, kokas i skivor
2 dl kokta ärtor (dom kördes klara i mikron)
1 burk majs
2 stycken inlagda gurkor – hackades fint
1 pkt färska spenatblad
lök (fast den glömde jag)
1/2 äggfri majonnäs tex gjord på aquafaba eller Coop Extras äggfria
1/2-1 dl imats havre fraiche
salt och peppar

Blanda den koka rotfrukterna med resterande grönsaker i en bytta. Blanda ihop majonnäs med havre fraichen till en röra. Blanda och häll över salladen. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Ät som det är eller som tillbehör.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s