Chipotlemajonnäs – ägg och sojafri

on

Krämig och tjock majjo med lite rökt chilismak

5 msk kikärtsspad
ca 10 kikärtor (kan uteslutas)
2 tsk dijonsenap
1 msk vinäger (vit eller äppel)
1 tsk salt
0,5 tsk svart salt (kan uteslutas men ger mer äggsmak)
ca 2 dl smakfri olja. jag använde solros
chipotepulver eller pasta efter smak

använd mixer eller mixerstav
blanda allt utom oljan och chipotle och mixa slätt. tillsätt oljan droppvis och sedan i tunn stråle. det ser tröstlöst ut till att börja med men efter ca 1,5 dl olja händer det – den börjar tjockna. Gör det inte det kanske du hällt i olja för snabbt. Börja om eller testa att mixa i en isbit isåfall.
när du är nöjd med tjockleken så smaksätt med chipotle, lite i taget – smaka av!
förvara i kylskåp

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s