Bönbiffar

on

Jag fortsätter använda upp mina kikärter i jakten på aquafaba…

Gårdagens middag blev dessa enkla (glutenfria så att dottern oxå kunde äta av dem) biffar som jag har ätit som burgare

 
Ingredienser:

1 burk väl avrunna kikärtor
1 burk väl avrunna kidneybönor
2 små väl avrunna burkar ekologisk majs
rivet skal av en citron
1/2 tsk chipotlepulver
1/2 tsk malen spiskummin
salt efter smak
teff/durramjöl för att binda smeten
Glutenfri Panko

Kör i matberedare bönor och majs till en smet. Inte helt slät utan med lite bitar i. Lägg i en skål. Blanda ner kryddorna och citronskalet. Smaka av med salt. Ha i mjöl tills smeten går att forma, med vattensköljda händer, till biffar. Jag gjorde rätt så stora för att ha i bröd igår. Det blev 8 stycken. Bilden överst är från lunchen idag när burgarbruden var slut.
Vänd burgarna i Panko och stek i olja så att dom blir gyllenbruna på båda sidorna.

Idag serverade jag med surkål, syrad gurka och syrad chilisås. Mycket gott!

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. WoW skriver:

    Är det gluten i havre?

    1. Maria skriver:

      Nej, men om man är mycket känslig mot gluten finns det risk att havren inte är ”ren” utan att det kan finnas andra sädesslag i tex havregryn. Vuxna glutenintoleranta brukar dock kunna äta havre men det finns ”glutenfri” havre att köpa

      1. WoW skriver:

        Aha hade en aning om att det förhöll dig ungefär så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s