Citronkaka ägg och glutenfri

Testar vidare med att baka och gjorde om ett recept med fyra ägg och vetemjöl till en fantastisk god citronkaka
Sätt ugnen på 160g varmluft, smörj en mindre plåt ca 30×25 cm med fett

Ingredienser:
Spad från 1 burk kikärtor
225 gr strösocker
225 gr rumstempererat fett (margarin eller kokosfett)
225 gr teff/durramjöl (från Finax)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk xanthan gum
1 dl växtmjölk
rivet skal från två citroner

Vispa kikärtsspad och socker luftigt i några minuter med elvisp
Lägg i mattfettet och vispa lite till. Lägg i resten och vispa ihop till en smet. Bred ut den i långpannan och grädda tills kakan är torr. Min tog ca 23 minuter. Testa med sticka.

Gör glasyr medan kakan är i ugen:
1,5 dl florsocker och saften från 1 citron rörs ihop tills det blir en nätt och jämt rinnande blandning.

Ta ut kakan och låt den stå i ca 5 minuter. Bred glasyren över. Låt svalna och skär i bitar.

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. MiesLiv skriver:

    Mmmmm, så gott. Jag som inte är en fikamänniska blev sugen på något citronigt! 🙂

    1. Maria skriver:

      Den var väldigt god dessutom och citron är fräscht

      1. MiesLiv skriver:

        Ja, det är verkligen fräscht. Jag är inne i en citronperiod nu. Har det i te, i vatten, citronzest i salladen osv. Så nu fattas bara citronkaka! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s