Injera

on

Kan man säga ”lätt som en plätt”?

 

2,5 dl teffmjöl
3 dl vatten
Vispa ihop täck byttan med plast och ställ i rumstemperatur i 1-3 dag.
Ta bort plasten och vispa i knappt 1 tsk salt och 0,5 tsk bakpulver.
Klart.
Ta fram en panna där saker inte fastnar. Ha i lite olja och häll i smet – något tjockare än en pannkaka men inte mycket. Lägg på lock!
Stek tills kanterna börjar rulla upp sig och ovansidan torkat — den ska inte vändas.
Lägg på fat med bakplåtspapper mellan varje injera.
Servera med en stark god gryta tex men jag tror det funkar som vanliga pannkakor med 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s