Pasta med butternutsquash 

Det har legat en halv butternutsquash i kylen i tre veckor nu… Dax att äta den va?

Kom hem efter att inte ha lagat mat sen i fredags och kände mig riktigt taggad, ovanligt va?
1/2 buternutsquash (den här var stor!)
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1/2 gul habanero (mest för att jag gillar habanero)
salt
rapsolja
imat

Skala och skär quashen i tärningsstora bitar. Skala vitlöken och häll över rapsolja. Salta. Kör in i ugnen i 10 minuter i 225 grader. Skala och hacka löken och chilin. Häll lök och chili över squashen efter tion minuter och kör in i ugnen i 5-10 minuter till.

Koka pasta och låt ligga i durkslaget.
Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg i en gryta. Mixa med mixerstav och späd med imat så att såsen blir rinnande. Blanda i några nävar spenat. Smaka av.
Lägg i pastan, rör om och låt allt bli varmt. Servera med cashewparmesan

För en smalare variant går det bra att spara kokvattnet till pastan och späda med det istället för imat 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s