Ugnsrostade grönsaker på quinoabädd med grön basilikasås

img_0908

Gör först såsen:
2 dl cashewnötter – blötläggs dagen innan (solrosfrön funkar)
2.5 dl vatten
1 msk bjäst
ca 1 dl färsk basilika
1/2 pressad citron
skalet från 1 citron
1 klyfta vitlök
salt
peppar
Mixa nötterna med resten till en slät ljusgrön sås. Ställ i kylen

Mat:
2 dl vit quinoa
1 msk buljongpulver
1/2 blomkålshuvud i buketter
1/2 butternutsquash skuren i tärningar
lite srirasha
salt
olivolja

Koka quinoan i 4 dl vatten med buljongen i efter att du sköljt den noga först med hett och kallt vatten (tar bort bitterämnen)
Sätt ugnen på 225 grader

Lägg grönsakerna på en plåt, häll över lite olja och sriracha, rör om och salta. Kör mjuka i ugnen.

Servera grönsakerna på en bädd av quinoa och toppa med små plommontomater och kalamataoliver plus den gröna såsen

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s