Morvstroganoff!

morv

Men det är ju sjukt gott!
Gör först morven, gärna dagen innan eller på morgonen

Skär morötter i stavar, ångkoka aldente

Medan morötterna ångar – fixa lagen. Jag blandade på fri hand: vatten, buljongpulver, rökarom, sriracha, en skivad vitlök, lite färsk timjan och en skvätt vinäger i en bytta. Det ska lukta som Chorizo 😉
Lägg de ångade morötterna i lagen och låt stå i minst 6 timmar, gärna längre.

Stroganoff – mitt sätt
1 gul lök – hackad
motötterna upptagna ur lagen
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpure
3 dl havregrädde
salt
peppar
ev lite sriracha

Fräs löken i matfettet tills den är gyllene, blanda i morötterna, fräs ca fem minuter under omrörning. Lägg i tomatpure, dijonsenap och rör om. Häll i havregrädde och låt koka ihop. Smaksätt.
Råris blev perfekt till och lite klippt persilja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s