När man får besök av en nötallergiker…

Jag gör ju oftast mina såser av cashewnötter men i helgen får jag besök av en nötallergiker och vem kan leva utan majonnäs?

Fast det är ganska enkelt

Blötlägg kvällen innan:

2,5 dl solroskärnor

Nästa dag eller på kvällen om man blötlägger på morgonen:

Mixa – i en bra höghastighetsmixer
solroskärnorna
1/2 dl äppelcidervinäger
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
2 tsk agavesirap
2 msk bjäst
2 tsk dijonsenap
Vatten – tills majonnäsen får rätt konsistens.

Ställ i kylen. Obs att den tjocknar i kylan.. Håller ca 1 vecka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s