Plantbaserad pesto – med eller utan nötter

on

 

100 g skalade pistagenötter eller pumpafrön
1/2 dl skalade hampafrön
2 msk pressad citron
1 klyfta riven vitlök
1 nypa salt
1 stor bunt basilika – från 1 hel frodig grönskade kruka eller motsvarande mängd. Kan delvis ersättas av spenatblad eller varför inte kirskålsblad nu när våren är i antågande?
3 msk bjäst
några droppar agavesirap (kan uteslutas)
ca 1 dl god olja

Mixa allt, späd med mer olja (eller vatten för smalare pesto) om det verkar vara för tjockt, smaka av. Krydda mer vid behov.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s