Varm bovetesallad – glutenfri, nötfri

on


  

Jag har ett erkännande att göra- jag gillar varken bovete eller curry speciellt mycket men i den här kombinationen så ändrar jag åsikt och älskar!

ingredienser
2 dl helt bovete, sköljs först med kallt vatten, sedan med kokande vatten och en gång till med kallt vatten
3,5 dl vatten
1 tsk grönsaksbuljongpulver
2 tsk curry
2 msk bjäst

Koka upp bovetet i vattnet, sänk värmen och låt puttra tills bovetet är mjukt ca 10-15 minuter

Under tiden:
Skär buketter av två broccolistjälkar
halvera 150 gr brysselkål
skär 1 squash i bitar
1 morot i mindre bitar (tar längre tid i ugnen)
1 palsternacka i bitar
ev 1 chili i bitar
– eller ta såna grönsaker rotfrukter som du gillar!

Lägg alla bitar i en skål och häll på dryga en msk olivolja, rör runt så att alla grönskaer är hyfsat täckta, det ska inte vara ett överflöd av olja!
Lägg på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, sprid ut och kör i ugen tills dom är mjuka, ca 20 minuter i 225 grader. Rör om efter halva tiden.

Gör dressing:
Mixa 2 msk tahini med 1 msk raspolja eller annan olja + 1 msk vatten
Klart!

Rosta frön:
Rosta i en torr stekpanna ca 1,5 dl solroskärnor. Passa noga! När dom börjar få färg så häll över 1 msk Tamari. KLart!

När bovetet och grönsakerna är klara blandas allt ihop i en skål med dressingen. Fröna strös på vid servering.

Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s