Auberginebullar

 


  

Jag gjorde om det här receptet lite för att det skulle passa min smak

http://citnutritionally.com/eggplant-balls/

2 mindre auberginer
1 gul lök
1 vitlök solo
1 kruka persilja
10 gröna oliver
1 dl glutenfritt ströbröd
knappt 1 dl havremjöl (är man inte glutenintolerant funkar vanligt ströbröd) till smeten är rullbar
salt
peppar
lite agavesirap

Sätt ugnen på 225 grader, dela aubergine, lök och vitlöken. Ställ i ugnsform och sprinka olja på. Ta ut vitlöken när den är klar – det gör snabbast.
Gröp ur den mjuka auberginen och mixa den i matberedare med lök, oliver, persilja och vitlök. Inte helt slätt men nästan. Blanda i ströbröd och havremjöl tills smeten är rullbar. Krydda smeten efter smak.

Rulla bollar med vattensköljda händer och lägg i ugnsform. Kör 10 minuter, vänd och sedan 10 minuter till.

Gör en god tomatsås!
Servera med en god tomatsås och pasta. Jag sprinklade även på lite cashewparmesan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s