Plantbaserad majonnäs

Det är märkligt men det smakar som majjo… egentligen bra mycket bättre än köpesmajjo…

2 dl cashewnötter blötlagda 2-4 timmar (eller solroskränor)
1 dl hampafrön – den skalade varianten (kan uteslutas)
1.5 msk dijonsenap
2 tsk pressad citron
2 tsk äppelcidervinäger
2 st stora dadlar
salt
peppar
1,5 dl vatten

Mixa slätt och använd som majonnäs – själv tänkte jag göra coleslaw ikväll. En krämig sådan 🙂

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Mies liv skriver:

    Nu gick jag direkt in på det här inlägget via WP-flödet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s