Dippsås

 

Ingredienser:

2 dl vatten
1,5 dl solrosolja eller annan smakfri olja
1.5 dl hel mandel
5 msk färskpressad citron
2 msk Bjäst
2 klyftor vitlök
2 tsk aminos eller tex tamari 
1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin – malen
1/2 tsk chilipulver
1/4 tsk malen koriander
1/4 tsk paprikapulver
Smaka av – behövs mer kryddor för din smak?

(för chipotlesmak tillsätt 1-2 msk chipotlepasta)

Kör allt i en bra mixer tills det blir slätt. Använd som dippsås eller som kall sås till tex falafel. Håller i tättslutande burk i kylen 1-2 veckor, sen tar det slut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s