Jordärtkockspizza

Det finns ingen veganost som jag tycker är god så pizza blir bäst utan ost.

Fixade till degen redan igår och lät den jäsa i 1 timme i rumstemperatur innan jag gjorde två bollar av den och ställde in på fat i kylen (under plast) tills jag bakade ut dom idag

Pizzadeg:
(till två små plåtar)

6 gram torrjäst (halva paketet)
3,5 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
a 9 dl vetemjöl special

Rör ihop allt utom mjölet, rör tills jästen löst u sig. Blanda i mjöl tills det blir en hanterbar deg. Knåda den så länge du orkar eller kör i maskin. Ställ att jäsa i rumstemperatur 1 timme.
Efter 1 timme: forma två bollar, Lägg på ett fat, ha lite olivolja på och täck med plast. Nu kan dom bakas ut nästa dag.

Pizzadagen:
Gör den enklaste pizzasåsen:
1/2förpackning krossade tomater
2 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
Mixa slätt

Ta fram degen och platta ut den till rundar som passar plåten
Skär jordärtskocka, med skal, till tunna skivor i en mandolin. Lägg på skivorna och pensla med olja. Ha lite flingsalt på och lite urkärnade oliver.
Sätt in i ugnen i 250 grader tills kanterna fått färg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s