Tofuröra



Tanken var att göra stroganoff idag men jag orkade inte gå handla tomatpuré så det blev scrambled tofu istället.

Jag fryser alltid naturell tofu och pressar sedan. Annars blir den svampig i konsistensen och tar inte åt sig smak. Hela paketet slängdes i frysen och när det tinat så jag kunde skära det i tre skivor sedan lade jag dom på en skärbräda på kökshandduk (som låg på en vanlig handduk), vek kökshandduken över, la en till skärbräda över och sedan en gatsten som tyngd. Man kan göra tvärtom –  pressa och sedan frysa in så är den klar att användas. OBS! Det ska vara hård tofu. 400g tofu blev 281g pressad…

Men scrambled tofu går att göra med mjuk tofu om man har det hemma.

Receptet är enkelt. Ta vad du har hemma, fräs tex svamp/lök/chili/morot/paprika mjukt och smula sedan ner tofun med händerna. Mjuk tofu läggs i stekpannan och sedan mosar man med gaffel.

Häll i 1dl havregrädde och smaksätt med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Har du ”svart salt” (kala namak) hemma så smakar det mer som ägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s