Blomkålscurry

on


Curry ser aldrig gott ut på bild och denna skål skulle lika gärna kunnat vara butternutsquashchili från tidigare i veckan 😀
Men det här är gott. Värmer varmt i magen och man kan själv välja om den ska vara stark eller mild.
Ca 5 port
3-4 dl gula linser, röda kan användas men dom blir lite för mosiga tycker jag
grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
1 stort eller 2 små blomkålshuvuden
1 stjälk selleri
1 gul lök
2-4 klyftor vitlök
riven ingefära efter smak
currypulver
gul currypasta (den är mild)
(chilifrukt)
grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2-3 dl frusna ärtor
lite fett att fräsa i

Börja med att koka linserna i buljong och gurkmeja. Låt rinna av. Gula linser tar allt från 25-45 min så kolla då och då så dom inte blir helt mosiga. Dom ska koka ihop med blomkålen senare.

Efter tio minuter:
Fräs den hackade löken, sellerin och vitlöken i lite fett i en stor gryta. Häll över 1 msk currypulver. Smula ner buljong. Skär i blomkålen i buketter. Häll över tomaterna och kokosmjölken och ha i önskad mängd currypasta. Jag brukar skära av ett hörn av påsen (ca 2 cm) och trycker ut en ca 6-8 cm lång korv. Rör om. Om inte vätskan täcker blomkålen häll i lite vatten men bara lite. Det gör inget om det sticker upp lite blomkål för det kommer att vätska sig. Önskas starkare smak hacka i en chilifrukt.
Låt koka under lock tills blomkålen är nästan mjuk – är linserna färdigkokta så lägg i dom och koka tio minuter till. Rör ner ärtorna. Låt dom bli varma och servera med lite färsk koriander och kanske en klick tofutti ”creme fraiche”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s