Morotsmisosmör!



Skala, skiva och koka ca en kopp morötter mjuka. Spara lite morotsspad. Mixa morötterna med en stor eller två små dadlar, 1,5 msk smält kokosfett (den sorten utan kokossmak), 2 msk ljus miso, en halv gul chilifrukt. Mixa helt slätt. Tillsätt vatten – pyttelite i taget – tills ”smöret har bra konsistens” tänk på att kokosfett blir hårt i kylen.

Skrapa ner i en burk!

Håller ca 5 dagar i kylen men fungerar att frysa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s