”Bacon”shitake

on


  
En knapp handfull mängd shitake är kvar efter 200g råa… Äts med vördnad. Fast man helst vill ta en näve och skyffla in…

200g shitake ta bort foten och skiva i 0.5 cm tjocka skivor

Blanda till marinaden:
1 msk olivolja
1 msk sesamolja
1/2 tsk rökarom
1 tsk aminos eller tamari (ljus soja funkar med men inte tjock kinesisk)
1 tsk rökt paprikapulver

Häll marinaden i botten på en form och vänd ner svampen. Rör försiktigt så att svampen blir täckt av marinad. Ställ undan en timme.
Lägg upp på plåt, svamparna ska inte ligga på varandra utan en och en…
Kör in i ugnen (jag har varmluft) i 150 ° i ca 10 min. Kolla hur det ser ut. Ser dom bruna ut så vänd dom en och en, kör lite till annars. Vänd när dom ser bruna ut och låt andra sidan bli brun. Passa noga!
Ta ut från ugnen och låt dom rinna av innan servering.

Njut!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s