Blomkål med drag i

   
    
    
    
   
Letade efter något helt annat på nätet och hamnade här och tänkte på blomkålen i kylen. Perfekt tillsammans med stekt ris. Jag kokade ris i riskokaren imorse medan jag drack kaffe för att ha med i matlådan och det blir lite kvar.

http://www.damyhealth.com/2014/03/cauliflower-ground-beef-vegan-gluten-free/
Försvenskade receptet lite eftersom jag inte använder lök och vitlökspulver.

1 blomkålshuvud i buketter

Blöt blandning:
2 msk kokosolja
1 msk sriracha
1 pressad vitlök (solo)
2 msk kokosaminos (Tamari eller japansk soja funkar bra)
Blanda. Lägg i buketterna och rör om

Torrblandning:
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver eller chipotlepulver
1 dl kikärtsmjöl
Blanda

Blanda ner i byttan med blomkål

Se till att allt täcks

Lägg, i ett lager i en form eller på en plåt.
Kör in i ugnen (225 grader) tills blomkålen är mjuk – beror på storleken på bitarna

Jag stekte svamp, morot, purjo och paprika med lite ris som tillbehör

ÄT!

En god chashewnöts dippa hade suttit fint men jag la inte några nötter i blöt i morse…

Annonser

16 kommentarer Lägg till

  1. Broccoli o shitake med japansk soja, sambal, vitlök o lite örtsalt blev supersmarrigt idag till tofun.

    1. Maria skriver:

      Gillar du tofu?

      1. Alltså det är ju inte så mycket att inte gilla eftersom den är smaklös. Men just därför är den ju också lite poänglös som föda.

  2. Mies liv skriver:

    Det låter gott, gillar blomkål!
    Men i morgon blir det morv för mig! 🙂

    1. Maria skriver:

      Har du råddat?

        1. Maria skriver:

          Kokat morötterna?

          1. Mies liv skriver:

            Japp… morötter al dente!

            1. Maria skriver:

              Lycka till! Ska bli spännande att höra om 😊

            2. Mies liv skriver:

              Har hört att det ska vara gott, som chorizo! 🙂

            3. Maria skriver:

              😉

        2. Maria skriver:

          Haha, råddat!

        3. Mies liv skriver:

          Hahaha… råddat?

          1. Maria skriver:

            Ja, lagt i marinad? Eller är det det du gör imorgon?

            1. Mies liv skriver:

              Jag har fixat marinad, skalat och kokat och lagt morötterna i marinaden. Nu står allt i kylskåpet och gottar till sig till stekningen i morgon. 🙂

            2. Maria skriver:

              Mmmmmm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s