Karamelliserad lök med tahinisås

  

Idag på kvällsmackan – imorgon med råris och sallad

1kg gul lök, skalas och skivas fint
stek löken i lite olja i ca 30 min. Salta lite så svettas löken bättre. Rör om då och då. Den ska inte bli bränd utan brun och fin. Bränner det fast så häll i en msk vatten och lossa löken från botten.

tahinisås:
2 msk tahini
2 msk pressad citron
1 msk olivolja
1-2 msk tamari/ljus soja eller aminos
1 msk vatten

Mixa ihop, tillsätt vatten tills såsen inte är så tjock utan nästan rinner.
Blanda såsen med löken. Smaka av. Salta om du tycker det behövs.
Ät som kall sås, dipp, smörgåspålägg eller på en burgare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s