Aubergine och potatiscurry

on

     
    
   
En curry ser sällan god ut på bild men jag lovar – den här är jättegod!

Innehåll:
4 port
8 mindre potatisar – varje skärs i 6 bitar
1 gul lök – hacka lite grovt
1 aubergine – skär i tärningar
250 g svamp i bitar. Jag hade portobello hemma men vita champinjoner hade nog gett en bättre färg på grytan om man är petig
1 vitlök – solo – riven eller 2-3 pressade klyftor
1.5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1-3 msk currypasta typ från St Maria. Inte thaicurry utan indisk
1 pkt kidneybönor
1 pkt svarta bönor
(Man kan ta två paket kidneybönor istället – bättre konsistens men jag hade bara 1 pkt hemma)

Fräs potatis och lök i ca 5-7 minuter i en stekpanna
Blanda i aubergine och fräs 3 minuter till
Släng i svampen. Fräs några minuter
Häll på 1.5 dl buljong och burken med kokosmjölk
Lägg i currypasta efter egen smak
Låt putra tills potatisen är mjuk ca 10 minuter
Smaka av och salta om det behövs

Servera i djupa skålar med färsk koriander på

Annonser

7 kommentarer Lägg till

  1. Mies liv skriver:

    Curry är gott det! Men jag är inte så förtjust i aubergin längre. Om det inte är en baba ganoush förstås. DET är jättegott!

    1. Maria skriver:

      I curryn tog auberginen åt sig all smak från såsen så den smakade inte aubergine

      1. Mies liv skriver:

        Det är nog mer något med konsistensen tror jag

        1. Maria skriver:

          Då hoppar man den tycker jag! Saker (och män) är till för att ersättas 😉

          1. Mies liv skriver:

            Hahahaaaa. Så sant!

          2. Mies liv skriver:

            En stabil squash ersätter båda! 😉

            1. Maria skriver:

              Hahahahahahahaha, just det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s