Svart korn med grönsaker och gudomlig sås 

on

  
Egentligen hade jag tänkt äta grönkål – rå – istället för korn men dottern hade tänkt samma sak och stod och stekte kålen när jag kom hem. Omtänk!

För en person:

Koka 1,5 svart korn enligt anvisning på paket. Låt stå med locket på medan resten fixas

Riv (eller kör i grönsaksspiralen) en morot och 10 cm gurka. Skiva en halv rödlök fint.

Fräs allt i några minuter i en stekpanna.

Gör dressingen:

I en mixer kör:

En bit ingefära – storlek som tummen,  en vitlök (solo eller två klyftor),  1 msk tamari, 1 msk risvinäger eller lime, 1 tsk sriracha, 1 tsk agavesirap, 1 dl jordnötssmör (eller tahini), 1 msk sesamolja och 1,5 dl hett vatten. Kör slätt och smaka av. Borde smaka gott 😊

Lägg kornet på en tallrik, lägg på grönsakerna och toppa med en rejäl skvätt dressing.

Det kommer att bli dressing över men lugn – du kommer att vilja ha den till allt så ställ den i en burk i kylen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s