Färssås med dinkelpasta

  
Fick frågan om veganmat är dyr. Tja, det beror på vad man väljer. Färdiga sojaproteiner eller liknande ersättningsprodukter kostar en del men å andra sidan krymper det inget när man steker det. Jämför med 300g köttfärs – hur mycket försvinner efter att man fräst det?

Som idag när jag gjorde en vanlig färssås på 300g fryst sojafärs från Hälsanskök (kostade 29:95) på Mathem, la till två pkt krossade tomater, lite buljong, en gul lök, vitlök och lite kryddor och inser att jag har färssås för fyra hungriga tonårsgrabbar eller minst 6 portioner för mig.

   
 
Lyxade till det med lite dinkelpasta idag – kanske onödigt dyrt men mer mättande än snabbmakaroner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s