Hirs med svamp 

  
  

Gott leverne senaste halvåret har gjort att jeansen inte längre passade… 😦

Dax för lite kalorikoll!

Jag gillar mycket mat. Stora portioner. Skogshuggarportioner. Jag ogillar att svälta så för 1100 kcal/ dag krävs lite tanke.

Att fräsa svamp utan fett är enkelt och smakar likadant som om man haft mängder av fett.

Gör så här: (mängd i bilden är för 1 portion)
skiva svampen tunt och lägg den i en kall stekpanna. Salta lite. Öka värmen och låt svampen svettas ut vätska. När svampen är torr tillsätt en halv dl vatten och lite flytande grönsaksbuljong. låt koka in. lägg i finskivad lök och lite pressad vitlök. Fyll på med lite vatten i botten av stekpannan tills svampen är klar.
Koka hirsen enligt anvisning på paketet. Lägg i de frysta edamamebönorna i hirsgrytan när hirsen står på eftersvällning och rör om.
Blanda allt i samma gryta. späd med lite vatten om det ser torrt ut.
Smaka av med salt eller tamari, lite finhackad chili och hampaolja. Det är den dom står reggad som olivolja…

Det blir en rejäl portion!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s