Kålpudding

  

Det är ju lite pyssel att fixa kålpuddig men så sjukt gott!

300g sojafärs
1 dl gröt/aborio/avorioris
1 purjolök
1 dl mandelmjölk eller likade
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong
2 små spetskålshuvuden(lättare att skära men vanliga går ju bra!)
ca 3 dl vatten
1 msk tamari
1 msk ljus sirap
2 msk grönsaksbuljong
10 kryddpepparkorn
salt
vitpeppar

Börja med att koka upp riset med 1 dl mandelmjölk och 1 msk buljongpulver. När det kokat upp – häll i 2 dl vatten och koka mjukt

Fräs purjo och färs i en stekpanna.

Skär vitkålen i strimlor och fräs i fett i e stor panna. Låt den få lite färg. Lägg i sirap, vatten, krossad kryddpeppar, buljong och ca 3 dl vatten. Låt vattnet koka i nästan helt.

Blanda ris och färs. Smaka av och salta och peppra.

Smörj en form och lägg hälften av vitkålen i botten av en ugnsform. Lägg färs och risblandnigen på. Lägg på resten av vitkålen och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.

Gör en god brunssås under tiden!
Jag fräste selleri med lök, hällde på havregrädde och buljongpulver och smakade av med tamari och vitpeppar.

Servera med lingonsylt och pressgurka.

Annonser

5 kommentarer Lägg till

  1. pbloggen skriver:

    Det är väl bara onsdag idag?! 😉

    1. Maria skriver:

      Ja men jag fick lite tid över!

      1. pbloggen skriver:

        Beundransvärt. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s