Grillad portobelloburgare med grillad ananas

img_4623

img_4613

img_4618

 

Vad grillar man som vegan? Portobello är svaret!

Bästa burgaren

Portobellohattar – ta bort foten
Olivolja
Tamari eller ljus soja
balsamvinäger
flingsalt

Blanda olja, tamari, balsamvinäger och salt i en skål och pensla hattarna med det. Rätt så flödigt. Lägg i en påse och marinera 12-24 timmar. Vänd påsen någon gång.

Grillad ananas
Skär en färsk ananas i skivor, ta bort skalet och mittdelen

Blanda:
Olivolja
Agavesirap
Srirasha
flingsalt

Pensla på ananasringarna och låt marinera i någon timme

Dax att grilla!

Lägg på ananansringar och svamphattar på grillen, börja med att lägg svampen med toppdelen neråt först – kolla så att det inte bränns – och grilla 3-4 minuter på varje sida. Ananasen grillas så att den blir lite brunbränd

Montera burgaren med det du gillar. Själv hade jag skivad rödlök, tomat, Felix smoked bbq-sås och chilimajjo från Astrid och Aporna på!
Sjukt gott!

Och självklart grillade jag lite majskolvar (från frysdisken så här års) som tillbehör

Annonser

4 kommentarer Lägg till

  1. pbloggen skriver:

    Såklart man ska marinera de små liven! Det hade jag inte koll på när jag grillade dem förra sommaren. Tack och mums.

    1. Maria skriver:

      Ja, dom behöver bli lite mjukare först!

      1. pbloggen skriver:

        Ja… och det gäller nog oss alla. 😉

        1. Maria skriver:

          Gnid in det bara 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s