”Allt i ett” gryta



Dagens middag blev en alltiettgryta. Jag gillar inte att diska speciellt mycket…

400 gram fullkornspasta
150 ostronskivling (valfritt)
2 purjolökar
2 klyftor vitlök
3 salladslökar
1 stjälk selleri
1/2 gurka (squashen hade mjuknat för mycket i kylen)
1 burk majs
1 burk urkärnade kalamataoliver
4 dl buljong
1 dl vitt vin
1 dl mandelmjölk
Plus vätska för att täcka det som fanns i grytan
Oragano
salt
rivet skal av lime

Ni ser – återigen en ”rensa kylen från ledsna grönsaker” rätt…

Fräs svamp, purjo, vitlök och selleri i olja tills dom mjuknat. Lägg ner gurka, pasta, salladslök, majs, oliver, oregano och häll på vätska så det täcker. Rör om, koka upp och sjud under lock, rör om ibland tills pastan är lite mer än al dente. Bara aningen. För mig tog det 17 minuter.
Smaka av med salt och rivet limeskal. Låt pastan suga i resten av vätskan några minuter och servera sedan.

Annonser

4 kommentarer Lägg till

  1. pbloggen skriver:

    Tänkte på det där med mandel- eller havredryck. Jag har snöat in på havre och nästan glömt mandeln. Hur gör du?

    1. Maria skriver:

      jag gillar inte havredryck så därför

      1. pbloggen skriver:

        Ok. Enkelt alltså. 😉 Precis som livet ska va.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s