Persiljekräm

img_3379
Inspirerad av persiljekrämen som serverades på SimpleRaw i Köpenhamn slängde jag ihop en egen variant i söndags och hade Irrhönan här för provsmakning 🙂

200 g solrosfrön – blötläggs dagen innan

Dag två:
Mixa de avsköljda och avrunna solrosfröna med ca 2,5 dl solrosolja och en stor knippe bladpersilja tills det blir en slät grön massa
Salta och smaksätt ev med örtkrydda. Jag använde Urtekrams Grillkrydderi

IMG_3511

Ät på bröd eller som vi gjorde i går som kall dippa till sötpotatis och stekt portobello. Idag äts krämen med veggiebiffar!

Annonser

5 kommentarer Lägg till

  1. pbloggen skriver:

    Låter gott! Jag ”behöver” olika krämer och gojor. :-p

    1. Maria skriver:

      Riktigt gott. Det här blev en STOR sats

  2. Paula skriver:

    Lät ju gott ock enkelt.

    1. Maria skriver:

      Så ska mat vara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s