Linsbollar

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/409/9857509/files/2015/01/img_2827.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/409/9857509/files/2015/01/img_2828.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/409/9857509/files/2015/01/img_2830.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/409/9857509/files/2015/01/img_2832.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/409/9857509/files/2015/01/img_2834.jpg

Annika postade ett inlägg om veggiebollar igår och jag tittade på mina linser som jag lagt i blöt och den indiska middagen blev inte mandelbollar utan linsbollar!

3 dl chana dal (halverade kikärtor) men vanliga röda linser som inte behöver koka så länge går säkert lika bra om man har i mer saker att binda med
Blötlägg över natten, byt vatten och koka linserna mjuka i buljong och lagerblad

3 dl chana dal
buljong
lagerblad

1 hackad lök
1 vitlök modell solo
5 cm ingefära – hackad
garam masala
matfett

1 kokt potatis stor eller sötpotatis
1 dl havregryn
sriracha (om man gillar starkt)
1 msk pressad citron
salt

Dag2:
Hacka en lök, vitlök efter smak och ca 5 cm ingefära.
Fräs i matfett tillsammans med 1 msk garam masala
Mixa kryddblandningen med den kokta potatisen
Lägg i linser och havregryn och mixa till en hyfsat slät smet. Inte helt slät.
Kolla att den går att rulla! Är den för lös – ha i mer havregryn.
Smaka av med salt, sriracha och citron
Låt stå en stund så att havregrynen suger åt sig vätska

Rulla med vattensköljda händer små bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt
Jag sprayade lite olja på men det är inte nödvändigt
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/409/9857509/files/2015/01/img_2838.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s