Vintermat

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/409/9857509/files/2014/12/img_2514.jpg

Hittade färsk brysselkål och en sötpotatis som börjat grodda hemma så det blev kvällens middag. Trodde att jag även hade kokosmjölk men jag trodde fel.
Men improvisation är aldrig fel!

1påse brysselkål, dela i klyftor
1 stor skalad sötpotatis, skär i tärningar
1 stjälk selleri
3 salladslökar
4 cm riven ingefära
4 klyftor vitlök – hackad
1 stark chilifrukt – hackad
1 bytta havrefraich
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
Några skak chipotlepulver
Salt
2 dl mandelmjölk

Fräs vitlök, ingefära och chili i lite olja. Lägg i grönsakerna och resten av kryddorna.
Håll i havrefraich och mandelmjölk så det täcker och koka grönsakerna mjuka under lock.
Koka lite mathavre under tiden

Smaka av maten och krydda mer om det behövs.
Ät!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s