Auberginegratäng

IMG_2370.JPG

IMG_2371.JPG

IMG_2372.JPG

IMG_2373.JPG

IMG_2374.JPG

IMG_2375.JPG

IMG_2377.JPG

IMG_2385.PNG

Kul att texten försvann. Får skriva om det.

 

Dagen innan: Lägg 3-4 dl cashewnötter i blöt i kallt vatten

Till middagen:

Mixa de avrunna nötterna med mandelmjölk, en kruka basilika, saften från en citron, en klyfta vitlök, 0,5 dl Bjäst och lite salt till en slät bredbar smet

Gör tomatsås:

Fräs en hackad lök + en hackad vitlöksklyfta i olja. Ha i en skvätt vin/vinäger, koka upp och häll sedan i en förpackning tomater och koka ihop med salt och oregano

Auberginen:

Skär tunt eller i mandolin 0.5 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt sprinkla över olja och salt och kör gyllenbruna i ugnen.

Montering:

Varva:

tomatsås, auberginen, cashewkräm, tomatsås, aubergine osv i en liten ugnsform. Avsluta med tomatsås. Toppa med veganmozarella eller veganedamer och grädda i ca 15 min i 200

 

Annonser

6 kommentarer Lägg till

  1. millamagi skriver:

    Bra tips, måste jag prova!

    1. Maria skriver:

      Cashewkräm funkar till det mesta. blandat med något sött ersätter det grädde och blandat med nå salt blir det som ricotta/creme fraiche!

  2. pbloggen skriver:

    Måste testas! Tack!

    1. Maria skriver:

      Det fanns inte mycket kvar när jag steg upp efter att ha sovit… Trodde jag gjorde 4 port…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s