Svamprisotto

IMG_1293.JPG

Fick cravings efter svamprisotto idag och det passar ju perfekt med ett glas vin en fredag 🙂

4 dl aborioris
7-8 dl vatten (kokade upp i vattenkokaren så det var varmt hela tiden)
1 finhackad lök
1 klyfta vitlök
2,5 dl vitt vin (ersätt med buljong om inte du vill använda vin)
1 buljongtärning
200 gram blandad svamp (jag använde champinjoner och kantareller)
1 påse spenat
olivolja¨
salt
peppar
spenat
1 tetra havregrädde
saften från en citron
1 dl bjäst (kan uteslutas)

Fräs svampen tills den är mjuk. Drick ett glas vin under tiden. Ta bort hälften av svampen (dekoration) och lägg i lök och vitlök i stekpannan. Fräs löken mjuk. Lägg i riskornen, fräst ett tag och häll på. vinet. Låt vinet koka in. Sänk värmen. Lägg i buljongtärningen och häll på vatten så det precis täcker. Rör om lite då och då. Häll på vatten (varmt) så att det täcker riset tills riset är mjukt men ändå något hårt i mitten. Häll i havregrädden och spenaten. Rör om. Rör ner bjäst (ostsmak!) om du har det hemma. Låt koka ihop och avsluta med att hälla i saften från citronen. Toppa med lite fin olivolja. Smaka av med salt och peppar och servera med svampen du la åt sidan.
Lätt som en plätt att överäta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s