Hirs och linsbiffar

on

IMG_1171.JPG

IMG_1173.JPG

IMG_1176.JPG
Ytterligare en ”skafferirensning”

3 dl kokta gröna linser
2 dl okokt (blir dubbla mängden kokt) hirs
1 sötpotatis – kördes mjuk i mikron
1 dl pumpafrön
1 dl svarta urkärnade oliver
1 dl soltorkade tomater
1 selleristjälk
1 rödlök
1 kinesisk vitlök
1-2 chilifrukter
Salt
Glutenfritt ströbröd

Mixa:
Oliver pumpafrön, tomater, lök och selleristjälk. Lägg i linserna och mixa lite till.
Blanda allt i en bytta (mosa sötpotatisen först)
Ha i ströbröd så att det blir en hanterbar smet. Gör biffar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Kör i 225• i ca 7 min, vänd och kör några minuter på andra sidan
Klart!
Jag åt med stekt svamp och rester av veckans potatismos 🙂

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Vad skiljer kinesiska vitlöken från den öh…svenska??

    1. Maria skriver:

      Den kinesiska är den utan klyftor, enklare och med något mildare smak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s