Inspirerad av Ylvas turkiska dolmar… köfte?

20140727-205934-75574512.jpg

20140727-205935-75575373.jpg

20140727-205933-75573854.jpg

20140727-205933-75573324.jpg
Hittade en del recept på nätet men inga som föll mig i smaken (se inlägget från igår) och en massa recept på språk jag inte förstår. Men de flesta recept hade samma typ av bollar fast med röda linser i och eftersom jag hade röda linser hemma så blev det dagens test

2.5 okokt fullkornsbulgur
2.5 dl röda linser – okokta
1 buljontärning
salt
3 msk aijvar
3 msk tomatpuré
3 salladslökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (nån sort jag köpte i jordanien)
2 tsk
2 tsk srirachan(eller sambal)
1.5 msk spiskummin
1 stor bunt slätbladig persilja
3 rivna vitlöksklyftor

Koka linserna i 6 dl vatten. Lägg i bulgur efter 10 minuter, dra av från värmen och låt stå 15 minuter. Allt vatten ska sugas upp och det vara en fast ”smet” Låt gärna stå tills det kallnat
Blanda i resten och forma små avlånga bollar. lägg på fat och kyl tills dom är helt kalla. Pressa citron över vid servering då dom äts inlindade i salladsblad.

Det blev en ganska stor sats. Jag gjorde bollar av hälften och andra hälften förvaras i en bytta i kylen.
Men nu ska jag ta en till för det är så gott!

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. pysbloggen skriver:

    Sparar den, låter så jäkla gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s