Den vita sparrisen

20140524-192510-69910179.jpg
Stod på ICA Maxi och kollade på knipporna med vit sparris och funderade på hur jag skulle tillaga dom utan att tänka hollandaisesås eller bacon eftersom ingetdera ingår i min kost. Köpte två knippor.

Funderade lite hemma och kom på att jag hade glasnudlar över efter gårdagens middag och där föddes en sparrisrätt!

Vit sparris – skalas (inte knoppen) och sista träiga biten skärs bort
Vatten att koka sparrisen i + 1 tsk salt och 1 tsk socker

Koka sparrisen mjuk. Det tog ca 10 minuter
Gör såsen under tiden

1 tsk maizena
2 msk Tamari eller ljus soja
1 msk agavesirap
1 msk sesamolja
2 msk risvinäger
1 tsk sambal (jag har slut sriracha!)

Koka upp och låt tjockna lite. Drag bort från plattan
Pressa en lime i såsen. Smaka av.

Lägg glasnudlar, alfalfagroddar och finskuren paprika på en tallrik. Lägg på sparrisen och ringla över såsen. Toppa med rostade sesamfrön

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. pysbloggen skriver:

    Lät riktigt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s