”Ont om tid chili”

20140514-110114.jpg

1 förpackning kokta kidneybönor
1 förpackning kokta gröna linser
1 förpackning kikärtor (jag hade kokta i frysen)
4-5 paprikor
3-4 finhackade selleristjälkar
1 gul lök
3 klyftor vitlök
En skvätt vin eller öl (eller strunta i det) ca 1 dl
1 dörpackning passerade tomater
1/2 tub tomatpuré
1/2 dl kakao
Några goda chilifrukter, gärna fruktigt starka som habanero (fast ta bara en sån) eler sriracha
En skvätt lönnsirap
1 burk majs
1 msk chipotlepasta eller 1 tsk chipotlepulver
Salt

Fräs lök, paprika, chili, selleri och vitlök i lite olja. Häll på vin/öl när löken fått lite färg
Häll på tomatpuré, fräs lite till
Häll i alla slags bönor/linser och passerade tomater. Koka upp. Är det för tjockt så häll på lite vatten till önskad konsistens
Häll över kakao och rör om. Krydda med salt. Smaka av.
Låt puttra ca 15-20 minuter.
Häll i en burk majskorn
Klart!
Middag på en halvtimme.

Gör sallad under tiden och servera med sallad, avokado och kanske lite nachos

Annonser

4 kommentarer Lägg till

  1. Kakao…intressant. Det här receptet ska jag spara till en regnig dag 🙂

    1. Maria skriver:

      Kakao är ett måste i chili!

        1. Maria skriver:

          Du kan riva ner mörk choklad eller ta kakao – det brukar ju finnas hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s