Favorit i repris – älskade potatismos!

IMG_8251

Äntligen går det att göra potatismos – som jag har längtat. Jag älskar potatismos som äts med något såsigt till. Det känns så där ”tillbaka till 70-talet”

Jag struntar i att det finns en stor grupp människor som ratar potatis, som ser potatis som en slags djävulens föda som lurar folk ner i sockerträsket. Jag lägger mig inte i hur andra gör med potatis. Jag gillar potatis. Potatis är festmat för mig! Svenskodlad ekopotatis – det är bra skit det.

http://tranastyrka.se/potatis-som-livsmedel/

Så åter till potatismoset. Det funkar utmärkt att göra potatismos som späds med lite mejerifritt margarin/kokosfett och mandelmjölk istället för det vanliga med smör och mjölk/grädde.

Letade i kylen efter något såsigt att ha till och hittade ett paket chi-chi längst bak i kylskåpet, ett pkt havregrädde och en påse med ostronskivling. Perfekt!

Resultatet blev en röra av fräst rödlök och ostronskivling där jag, när lök och svamp blivit lite knapriga, blandade ner skivad chi chi och färskskivad chili. Hällde på havregrädde och smaksatte med lite tamari.

Mmmmm potatismos! Jag längtar efter min lunchlåda idag.

Veganmat behöver inte se annorlunda ut än traditionell kost. Jag tror f.ö att köttätare inte ens skulle märkt att det var en veganmåltid om jag hade bjudit någon på middag… men det gjorde jag inte så därför har jag matlåda. 🙂

Annonser

4 kommentarer Lägg till

 1. pysbloggen skriver:

  Tänk jag som älskar potatis är ingen mos-fan alls. Choklad älskar jag oxå, men har svårt för kladdkaka. Logik i det finner jag inte.

  1. Maria skriver:

   Jag gillar ju spenat i alla former utom som spenatsoppa så jag förstår

 2. Potatismos is the grej. Tänker f.ö. på Skomakarlådan…det är mums det. Kanske till och med vegan style 🙂

  1. Maria skriver:

   Borde funka finfint med VEEF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s